hétköznapi konyha

hétköznapi konyha

Betyáros/Öreglebbencs

2017. november 24. - Hétköznapi konyha

A betyáros vagy más néven öreglebbencs egy nagyon egyszerű egytálétel. 

Hozzávalók:

250 g lebbencs tészta

1 nagyobb krumpli

3 tojás

nagyobb kanál zsír

Elkésztése:

Készítsünk elő egy vastag aljú lábast. Én öntött alumínium lábast használtam, hogy majd ne ragadjon le az étel. Felmelegítjük a zsírt és rátördeljük a tésztát, majd megpirítjuk. Nem kell nagyon apróra törni.

20171120_182817.jpg

Közben meghámozzuk és felszeleteljük a krumplit.

20171120_182916.jpg

Ha megpirult a tészta, hozzáadjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd sózzuk. Lefedve puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, és tovább főzzük, míg teljesen le nem fő a víz.

20171120_190115.jpg

Ekkor ráütjük a tojásokat. Nem egyszerre, hanem egyesével. Ráütünk egyet, és elkeverjük, majd így a többit. Végül készre sütjük. 

Jó étvágyat!

20171120_191118.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2513366087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása